Hautauspalvelut

Arkut ja uurnat

Arkku ja uurna ovat vainajan viimeinen vaate ja leposija ja siksi tärkeä osa hautajaisia. Arkulla on myös käytännöllinen merkitys, sillä se suojaa vainajaa kuljetuksessa. Arkun ja uurnan valinta on hyvin henkilökohtainen asia. Useimmat pyrkivät valitsemaan sellaisen arkun ja uurnan, jotka olisivat olleet vainajan mielestä kauniita. Mallistomme kaikki arkut soveltuvat sekä tuhkaukseen että arkkuhautaukseen. Arkut ovat puisia tai kangasverhoiltuja. Tuhkauksessa puuarkku on ekologisin vaihtoehto. Valtaosa arkkumalleistamme on valmistettu käsityönä Suomessa. Kauttamme saa kotimaisen arkkuvalmistajien SHT-tukun sekä Levolle tuotteita.

Mikäli valitsette tuhkauksen, tarvitaan arkun lisäksi uurna. Kuten arkuissa myös uurnissa näkyy huolellinen kotimainen käsityö. Uurnat valmistetaan pääsääntöisesti puusta, mutta muitakin materiaaleja käytetään paljon. Valikoimastamme löytyy puisten uurnien lisäksi kangasverhoiltuja-, keraamisia- ja komposiittimateriaaleista valmistettuja uurnia.  Kaikki uurnamallimme ovat maatuvia. Tuhkan sirottelu myös muualle, kuten kesämökille tai tunturinrinteelle, tai uurnan merihautaus ovat yleistyneet viime vuosina. Autamme ja neuvomme mielellämme myös tässä asiassa.

Arkku- ja uurnavaihtoehtoja löydät suunnittelupalvelustamme. Tuotteiden valinta onnistuu helposti myös poikkeamalla liikkeeseemme niin neuvomme sinua paikan päällä henkilökohtaisesti.

Hautajaisten

Suunnittelupalvelu