Palvelut

Hautajaiskukat

Hautajaiskukan valintaan vaikuttaa antajan suhde vainajaan. Perinteisesti lähiomaiset muistavat omaistaan kukilla, joita kutsutaan surulaitteiksi, kukkavihkoiksi, surukimpuiksi tai kukkasydämiksi. Lisäksi omaiset hankkivat arkunpäälle ennen siunaustilaisuuden alkua laitettavan nk. arkunkoristeen. Mikäli muistotilaisuuteen halutaan koristeeksi kukkia, hankkivat lähiomaiset yleensä myös ne.

Kukat ovat kaunis tapa ottaa osaa ja myötäelää omaisten surussa, kun tieto läheisen tai ystävän poismenosta tulee tiedoksi. Hautakimppu on hautalaitetta hieman pienempi kimpun muotoon sidottu surulaite. Hautakimppu on sopiva valinta silloin kun vainaja ei ole lähiomainen.

Perinteisessä arkkuhautauksessa kukat haetaan siunaustilaisuuden päätteeksi arkun luota pois ja ne viedään hautapaikalle. Arkun laskemisen jälkeen kukat asetetaan hautakummun päälle. Tuhkahautausten määrän kasvaessa, uudeksi perinteeksi on muodostunut, että siunaustilaisuuden jälkeen kukat noudetaan arkulta ja voidaan halutessa käydä laskemassa tulevalle hautapaikalle, jonne uurna toimitetaan myöhemmin. Omaisten on hyvä keskustella paikallisesta käytännöstä papin kanssa ennen siunaustilaisuutta.

Olipa kyseessä arkunkoristeen tai surulaitteen valinta, henkilökuntamme auttaa mielellään sopivan hautajaiskukan valinnassa. Valikoimista löytyy perinteisiä ja moderneja malleja ja myös yksilöllisen kukka-asetelman suunnittelu onnistuu.

Lisää ideoita löydät kukkatoimittajaltamme Kukka&Design Tuula Lokka.

Hautajaisten

Suunnittelupalvelu